Bijna een kwart (22,9%) van het keukenpersoneel in de horeca blowt op en rondom de werkplek. Eén op de vijf taxichauffeurs (22%) rijdt regelmatig onder invloed van cannabis. Eén op de tien bouwvakkers (11,4%) voert zijn werk uit onder invloed. Het percentage ziekenverzorgers dat tijdens of zeer kort (minder dan vier uur) voor dienstaanvang cannabis gebruikt, is 9,5%. Zo’n 7,2% van de architecten gebruikt cannabis tijdens het ontwerpen
Dit blijkt uit onderzoek van een groep coffeeshophouders

Daarom is de groep coffeeshophouders een voorlichtingscampagne onder de titel ‘Use Your Head’ om (jong)volwassenen te wijzen hoe ze cannabis op een verantwoorde wijze kunnen gebruiken.

Cannabis-vriendelijke beroepen
Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen welke beroepen ‘cannabis-vriendelijk’ genoemd zouden kunnen worden. Muzikanten en ‘performers’ gaven aan dat met cannabisgebruik hun beroep prima uit te voeren is. Ook de webdevelopers en horecamedewerkers vonden dat ‘stoned’ werken goed gaat. Makelaars en barista’s vertellen dat het werk na een joint prima te doen is.

Use Your Head: een voorlichtingscampagne heeft het doel om mensen voor te lichten over cannabisgebruik. Er is een quiz online, er wordt voorlichting gegeven in de coffeeshops en er is een scholen-pakket voor jongeren ontwikkeld.

Meer informatie: https://voorlichtingcannabis.nl/

Zuidoost TV sprak Paul Wilhelm, eigenaar van 2 coffeeshops in de stad, in de enige coffeeshop van Zuidoost: Roots

Deel dit item met onderstaande mogelijkheden!