Op 1 februari 2020 is het nieuwe ‘’Afscheidscentrum’’  geopend. Het centrum Yarden is gelegen bij het station Bijlmer Arena.

Opening multiculturele afscheidscentrum van Yarden in Zuidoost

De opening werd groots met een bazuinkoor gevierd. 

Heel gepast werd dit centrum gezegend door mensen
van verschillende religies en etnische achtergronden. In dit uitvaartcentrum krijgen familieleden hier de gelegenheid om hun dierbaren op eigen wijze te mogen begroeten. 

van verschillende religies en etnische achtergronden. In dit uitvaartcentrum krijgen familieleden hier de gelegenheid om hun dierbaren op eigen wijze te mogen begroeten. 

Dit is het eerste multiculturele afscheidscentrum van Amsterdam. Multicultureel, omdat er ruimte is voor verschillende culturen en religies. Het kan zijn  Afrikaans, Surinaams, Inheems, Hindoestaans, Islamitisch of Nederlands, noem het maar op en het is daar mogelijk. 

Je ziet bijvoorbeeld een altaar met de attributen voor een Afrikaanse uitvaart.  Een bloemenkrans met het ‘’Ohm’’  teken. Mooie Surinaamse Anyisa en klederdrachten van de Surinaamse dragers van de kist en nog veel meer.

Er is een keuken aanwezig. In de keuken zelf is er geen keukengerei. Je kan dus je eigen spullen meenemen. Bijvoorbeeld mensen met een vegetarisch dieet hoeven zich niet druk te maken dat de pannen die aanwezig zijn, gebruikt zijn om vis of vlees in klaar te maken.

In sommige culturen komt het voor dat een afscheid meerdere dagen duurt. In dit geval kunnen de familieleden die achterblijven een pas krijgen. Met deze pas kunnen zij het gebouw afsluiten en weer openen voor de volgende dag van het afscheid.

Ruim 19  jaar is er gewacht op het afscheidscentrum in Amsterdam Zuidoost. Nu staat het er eindelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *