Ingrediënten


 1 kip Petelinka – 1,5 kg
 600 g rijst
 5 middelgrote wortelen
 2 middelgrote uien
 2 bollen knoflook
 1 hete peper peul
 1 theelepel  komijnzaad
 150 ml olijfolie
 zout

STAP-VOOR-STAP KOKEN RECEPT

 Stap 1
 Bereid je ingrediënten voor.  Spoel de rijst af met koud water, doe in een kom en giet er 2 liter koud water over.  Laat staan terwijl de rest van de ingrediënten gaar zijn.  Snijd de kip in porties.  Pel de ui en snij in dunne halve ringen.  Schil de wortelen en snijd ze in lange reepjes.  Schil de knoflookkoppen van de bovenste schil en wortels.
 Stap 2
 Verhit olijfolie in een ketel op hoog vuur.  Voeg de ui toe en bak 7-10 minuten, onder af en toe roeren, tot ze lichtbruin zijn.  Voeg de stukjes kip toe en bak ze samen nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn.  Voeg dan de wortelen toe, bestrooi met komijn en bak nog 10 minuten.
 Stap 3
 Giet 2 kopjes water in de ketel, zout goed.  Breng aan de kook en laat 40 minuten op middelhoog vuur sudderen.
 Stap 4
 Doe een groene peper en een bol knoflook in een ketel.
 Stap 5
 Gooi de rijst in een vergiet, laat het water weglopen.  Doe vervolgens de rijst in de ketel en druk hem voorzichtig plat met een schuimspaan.
 Stap 6
 Voeg ongeveer 850 ml kokend water toe (het water moet 2 cm hoger zijn dan het rijstniveau).  Breng snel aan de kook op hoog vuur en kook 7-10 minuten tot het water volledig van het oppervlak van de rijst is verwijderd.
 Stap 7
 Bedek de ketel met een deksel, zet het vuur laag en kook nog 30 minuten.
 Stap 8
 Maak de afgewerkte pilaf voorzichtig los, haal de knoflook en hete peper eruit en zet opzij.  Leg de rijst op een schaal en leg de stukjes kip erop.  Versier het gerecht met knoflook en hete pepers.

Kooktip! Bekijk de film van het recept op Zuidoost TV

Deel dit item met onderstaande mogelijkheden!