Wat’s gaande, de laatste 5 nieuwsitems van elk van de volgende websites die Zuidoost rijk is, die gaan over verschillende onderwerpen in Zuidoost! 1104enzo, Bijlmer & Meer, Zuidoost Partners en Ilovezuidoost.


 • Gratis compost van de gemeente op 25 maart
  Van tuinafval dat Amsterdammers op de Afvalpunten inleveren, maken we compost. Als bedankje voor het scheiden en soms ook langsbrengen van tuinafval, kunnen alle bewoners zaterdag 25 maart gratis compost … Het bericht Gratis compost van de gemeente op 25 maart verscheen eerst op 1104 en zo. Lees meer »
 • Actie gemeenteraad: menstruatie producten gratis beschikbaar, ook in K-buurt
  Op diverse plekken in Amsterdam zijn menstruatieproducten nu gratis beschikbaar om zo mensen die krap bij kas zitten voor deze onvermijdbare kosten te behoeden.  Bij 1 op de 10 meisjes … Het bericht Actie gemeenteraad: menstruatie producten gratis beschikbaar, ook in K-buurt verscheen eerst op 1104 en zo. Lees meer »
 • Kermis op het Annie Romeinplein 19-24 maart
  Op het Annie Romeinplein (waar de markt van Ganzenhoef wordt gehouden) is van zondag 19 tot en met vrijdag 24 mrt 2023 een kermis. Al die dagen van 14-23 uur. … Het bericht Kermis op het Annie Romeinplein 19-24 maart verscheen eerst op 1104 en zo. Lees meer »
 • Woensdag in de buurt stemmen voor Provinciale Staten en Waterschap
  Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Door uw stem uit te brengen, beslist u mee over belangrijke zaken waar u elke dag mee … Het bericht Woensdag in de buurt stemmen voor Provinciale Staten en Waterschap verscheen eerst op 1104 en zo. Lees meer »
 • Jongerencentrum K-buurt heropend en heet nu 4-everJongerencentrum K-buurt heropend en heet nu 4-ever
  Jongerencentrum  K-buurt  is op donderdag 16 maart met een feestelijke dag heropend.  Het paarse centrum onder de metrobaan kreeg dan ook een andere naam.  Het heet nu ”4-ever”. Er waren … Het bericht Jongerencentrum K-buurt heropend en heet nu 4-ever verscheen eerst op 1104 en zo. Lees meer »
WordPress RSS Feed Retriever door thememason.com

 • Schoten gelost na woningoverval, groot gebied afgezet
  Na een woningoverval op Gooioord zijn vanavond schoten gelost. Agenten hebben drie verdachten opgepakt.   De politie werd rond 21.50 uur opgeroepen. Volgens een politiewoordvoerder waren agenten heel snel ter plaatse, waarna er geschoten werd. Hij spreekt wel van een onduidelijke situatie. Of er geschoten is door de verdachten of door… Lees meer »
 • In gesprek met Ilias Admi (14), Jeugdbestuurder bij waterschap Amstel, Gooi en Vecht:
  ‘Veel jongeren beseffen niet dat een groot deel van ons land onder zeeniveau ligt’ Klopt het dat je in Driemond woont? Ja dit klopt. Ik ben opgegroeid in Amsterdam Noord. Toen ik 4 jaar was zijn wij verhuisd naar Driemond. Dichtbij Amsterdam ZO, daar ben ik dus ook vaak te… Lees meer »
 • Het Waterschap, wat is dat eigenlijk?
  Vandaag wordt er gestemd voor de Provinciale Staten, ook mag je het bestuur kiezen van het Waterschap. In Noord-Holland heet het waterschap Amstel Gooi en Vecht. Het kantoor zit in Oost, in het pand van Waternet aan de Korte Ouderkerkerdijk. Door Liesbeth Vermeulen Er zijn 21 waterschappen in Nederland, met… Lees meer »
 • Kunstenaars uit Zuidoost maken de Amsterdamse Poort mooier
  Onder het viaduct van de Foppingadreef is vanaf dit weekend een foto-expositie met fotografie van Jonna Bruinsma te zien. Parkeergarage P22 is een aantal kunstwerken van Sisters Janssen en United Painting rijker. In de Amsterdamse Poortsuite, op Bijlmerplein 97, vertelt Jesper Buursink het verhaal van creatieve groepen in Zuidoost met… Lees meer »
 • Zuidoost krijgt eerste Ghanese brug van Nederland
  Yaa Adu-Ampomabrug. Dat wordt de naam van de eerste Ghanese brug van Nederland. Deze wordt woensdag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, geopend. Voor  deze dag is gekozen vanwege de naamgever van de brug. Yaa Adu-Ampoma. Zij was onder meer de eerste Afrikaanse immigrant die gemeenteraadslid werd in Amsterdam Zuidoost. Ook… Lees meer »
WordPress RSS Feed Retriever door thememason.com

 • Zuidoost solidair met Turkije en Syrië
  Op woensdag 15 februari komen de lokale media samen met de Johan Cruijff ArenA en Zuidoost City in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Zij sluiten hiermee aan bij de landelijke radio- en televisieactie van Giro 555. Radio mArt, Omroep X, Zuidoost TV, Salto en… Lees meer »
 • Zuidoost op je beeldscherm!Zuidoost op je beeldscherm!
  Vanaf 13 februari 2023 wordt het logo van Zuidoost City een jaar lang (!) op de giga schermen van Ziggo Dome vertoont. Het iconische logo beeldt alle kleuren uit van de vlaggen van de verschillende nationaliteiten die de Bijlmer rijk is. Daar zijn we natuurlijk heel trots op en dat… Lees meer »
 • Proeven van het ElixerProeven van het Elixer
  Naast de flats Geldershoofd en Gravenstein op Egeldonk 50 vind je de voormalige crèche en broedplaats Lola Buitenpost. Tevens het (tijdelijke) thuis van Restaurant Elixer. Je kunt hier terecht voor een heerlijk driegangendiner, daghap maar ook een biertje of een kop koffie. Alleen of met (goed) gezelschap.  Restaurant Elixer gebruikt… Lees meer »
 • Gratis sporten voor iedereenGratis sporten voor iedereen
  Sporten, bewegen, je lichaamsdelen gebruiken. We weten allemaal dat het heel gezond is voor ons, maar het is een mindset die je moet kweken om het ook daadwerkelijk en vooral consistent te doen. Het mooie is dat je het in ieder geval gratis kunt doen! Dat is al een drempel… Lees meer »
 • Het film(t)huis van ZuidoostHet film(t)huis van Zuidoost
  Sinds 2015 wordt er iedere zomer binnen een paar dagen een heus openluchtbioscoop opgetuigd onder het iconische metrostation van Kraaiennest. Groot scherm, comfy stoelen en het feest kan beginnen. Verspreid over een aantal dagen worden verschillende films vertoond, meestal over thema’s rondom POC (people of colour) en andere klassiekers.  Foto:… Lees meer »
WordPress RSS Feed Retriever door thememason.com

Loading RSS Feed
Deel dit item met onderstaande mogelijkheden!